David Attenborough og ung vandrealbatros på Sydgeorgien

David Attenborough og ung vandrealbatros på Sydgeorgien
David Attenborough og ung vandrealbatros på Sydgeorgien

BBC - Livet på Sydpolen

Sir David Attenborough og en ung vandrealbatros på sin rede et sted på Sydgeorgien taget under optagelserne til BBC-serien Livet på Sydpolen (Life in the Freezer) i 1992.

Klippet med David Attenborough hos vandrealbatrosserne gjorde så stort indtryk på mig, at jeg besluttede at spare op til en rejse til Sydgeorgien for at disse fantastiske fugle på ynglepladserne med mine egne øjne.


Sydgeorgien - en forandret verden

Meget var ændret, da jeg 9 år senere endelig kom afsted til Sydgeorgien. Bestanden af albatrosser var styrtdykket med op mod 50 % - hovedsageligt pga. samvittighedsløse fiskeres ulovlige fiskeri i havene omkring Antarktis. Det illegale fiskeri efter tun og andre fisk blev (og bliver stadigbæk) foretaget på en sådan måde, at albatrosserne fanges af fiskekrogene og drukner.

Red albatrosserne fra udryddelse

Birdlife internationals kampagne Red albatrossen (Save the Albatros) er måske så småt ved at virke. Havenes elegante flyvende kæmper får forhåbentlig ikke den samme skæbne som hvalerne. 

Billedet er venligst stillet til rådighed af Birdlife International.
Fotograf: Ben Osborne (Nature picture library).

Kontakt
Fotograf Allan Hansen med Canon Kamera


Naturfotograf Allan Hansen
Ågerupvej 50
Arnakke ved Holbæk
DK-4390 Vipperød
Danmark

Web:  www.photosension.dk


  • Tlf
  • +45 40829605
  • Mail
  • info (at) photosension.dk


David Attenborough og ung vandrealbatros på Sydgeorgien
Sir David Attenborough og en ung vandrealbatros på sin rede et sted på Sydgeorgien taget under optagelserne til BBC-serien Livet på Sydpolen (Life in the Freezer)