To albatrosser flyver tandem

kort

kort kort
se på Google Kort

Foto af flyvende albatros

Det er nemt at tage et billede af en flyvende albatros, når man er i nærheden af en albatros koloni. Her på New Island ved Falklandsøerne flyver de store havfugle flere gange frem og tilbage langs klipperne før de forsøger at lande. Man sætter telelinsen på kameraet og stiller sige bare op ved klippekanten og tager et par fotos af de forbiflyvende fugle.

Foto af to flyvende albatrosser

To albatrosser flyver tandem
To albatrosser flyver tandem

Det er meget sværere at få et nærbillede som dette af 2 fugle samtidigt og hvor begge to er skarpe. Albatrosserne flyver ret hurtigt og ret sjældent tæt sammen og skarphedsdybden på en telelinse er lille. Til dette foto brugte jeg en 70-200mm linse på 200mm og f/10, 1/250 sekund. Det giver en dybdeskarphed på ca. 2,5 meter på 25 meters afstand,.En sortbrynet albatros har en vingefang på ca. 2,5 meter, så de skal næsten røre hinanden for at få begge fuge skarpe. Albatrosser flyver sjælder så tæt ved hinanden, men hver gang der var mulighed for et tandem billede af de sortbrynet albatrosser, tog jeg en serie på 10-20 fotos (8 fotos i sekundet) og efter en times tid lykkedes det endelig.

Engerlsk titel: Two albatrosses in flight

Kontakt
Fotograf Allan Hansen med Canon Kamera


Naturfotograf Allan Hansen
Ågerupvej 50
Arnakke ved Holbæk
DK-4390 Vipperød
Danmark

Web:  www.photosension.dk


  • Tlf
  • +45 40829605
  • Mail
  • info (at) photosension.dk


To sortbrynet albatrosser flyver tandem på Falklandsøerne
Det er ikke let at tage et foto som dette af 2 sortbrynet albatrosser i tandem flyvning og hvor begge to er skarpe. På Falklandsøerne er det muligt.