Lemaire kanalen på Antarktis

Lemaire kanalen på Antarktis
Lemaire kanalen på Antarktis

kort

kort kort
se på Google Kort

Højdepunktet på enhver rejse til Antarktis

Lemaire kanalen - et en de smukkeste steder på Antarktis. Dette smalle stræde -11 km lang og 1000 meter bred - er et af højdepunkterne på en tur til Antarktis.

Klipper, is og gletchere

Det ligger indeklemt mellem den antarktiske halvø og Booth øen. De næsten lodrette klippevægge rejser sig næsten 1000 meter op fra havet. Utallige gletchere ses i dalene mellem klippe toppene og en mængde isbjerge i kanalen gør det til en blandet fornøjelse for kaptajnen på skibet.
Pingviner af forskellige slags svømmer rundt i det klare vand og meget ofte ses også en Vågehval eller to under passagen.
På min første tur gennem kanalen var vejret perfekt - stille og klart med en dybblå himmel og enkelte skyer mellem bjergtoppene.

Ta' ikke for mange billeder her

Det er så malerisk og smukt, at meget let at tage rigtig mange billeder under passagen af strædet.
Amerikanerne kalder det da også Kodak Gab. I gamle dage med negativer og lysbilleder var der mange turister, som brugte deres sidste film her. Dengang brugte amerikanerne mest Kodak film - deraf navnet Kodak Gab.

Kontakt
Fotograf Allan Hansen med Canon Kamera


Naturfotograf Allan Hansen
Ågerupvej 50
Arnakke ved Holbæk
DK-4390 Vipperød
Danmark

Web:  www.photosension.dk


  • Tlf
  • +45 40829605
  • Mail
  • info (at) photosension.dk


Lemaire kanalen på Antarktis - lodrette klippevægge og gletchere
Lemaire kanalen er en de smukkeste stede på Antarktis. Dette smalle stræde ligger indeklemt mellem den Antarktiske Halvø og Booth øen.